KEARIPAN LOKAL PARAHYANGAN : GUNUNG KAIAN, GAWIR AWIAN, CI NYUSU RUMATAN, PASIR TALUNAN, LEBAK CAIAN, SAMPALAN KEBONAN, WALUNGAN RAWATAN, LEGOK BALONGAN, DARATAN SAWAHAN, SITU PULASARAEUN, LEMBUR URUSEUN, BASISIR JAGAEUN, BUDAYA PASUNDAN JADIKEUN PAMEUNGKEUT PAGEUH KARAHAYUAN

Senin, 23 September 2013

PAIS BAKATUL

PAIS BAKATUL; memeh aya gintir, beh dieuna heleran, pare teh sok ditutu dina lisung make halu, mun geus bijil beasna sok tuluy ditapian ku nyiru, tuluy diherangkeun , ditaian deui sok ngahasilkeunbakatul, huut nu lemes tina kulumud siki pare anu pacampur jeung huut lemes, disebutna BAKATUL; bakatul ngeunah dipais campur jeung beunyeur, maisna di hawu semu tutung, kaambeu seungit, dina bakatul loba ngandong vitamin anu dipibutuh ku awak,, nu sok dahar bakatul awakna sok lintuh, jagjag, tara geringan.

- bloger sejati -

2 komentar:

  1. Jadi.inget ka e'ma amang nulis pais bakatul,jadi wa,as itu pais bakatul beas beureum bagian kulitnya crispy dalemnya emoy(empuk) hadeeeh jadi hayang ka jaman bahela atuh mang.

    BalasHapus
  2. Kudu ditutu dina lisung atawa junleg lamun hayang meunang bakatul anu bisa dipais mah, lamun make heleran pare mahbakatulna teu bisa bisa dipais dijieun opieun da bau .

    BalasHapus