KAWUNG; mangrupa tutuwuhan nu rea
kacidamangpaatna, pucuk kawung keur udud dunkawung, nyere na keur sapu,
daun nu ngora keur nyieun kontrang ,hateup, humutna keur mahinum,
injukna keur mais peda jeung nyieun rara, hateup, cocok liang
keuyeup,kawulna keur anggel jeung nema seuneu tina batu paneker, acina
keur nyieun dodol jeung papais,hampas acina kawung keur melak supa,
tangkal kawung - ruyung- keur doran
pacul, iteuk, paseuk pacul, keur tongkat komando, kuluwungna keur ngulur
cai, miara nyiruan, paranti susumputan , keur bedug,dogdog , kendang,
terebang, genjring, langarina keur parab embe, lahangna geus puguheun
keur nyieun gula kawung, lahang, wedang, tuak keur ngeueuman muncang
adu, palebah cangkaleng keur bukur sirop, tah ieu MAMALA GEDE , lamun
buah kawung CARULUK tea kabeh dijieun bukur sirop, atuh LAPUR MOAL AYA
BUDAK KAWUNG, kawung kiwari geus kaasup tanaman langka,kunaon kawung
jadi tanaman langka, lantaran; KAHIJI buahna diaralaan didalaharan,
KADUA salah cara nyadap nu dipunggel pucuk, KATILU kawung sok diaci,
KAOPAT kawung sok ala humutna, KALIMA kebon kawung dipake lembur.
by mamang
Tidak ada komentar:
Posting Komentar